Mrt

TYT-AYT sınavında çıkan yeni nesil soruları tüm öğretmenlerimize anlattık. Tüm sınıf seviyelerinde bu tarz soruları görüp çözüm üretmeleri için soru hazırlama tekniklerini konuştuk.

2022 YKS sınavına giren öğrencilerimize yönelik üniversite, bölüm ve sıralamaları hakkında bilgiler verildi. Sonrasında hedeflerimizi tahtaya yazdık.

Genç Sesler Mûsikî Etkinliği kapsamında öğrencilerin kişisel yeteneklerini ortaya çıkarmak ve musiki alanında faaliyetler gerçekleştirmek için okul mûsikî koroları oluşturulur.

Okulumuzda yapımı tamamlanan 7 farklı atölyen biri olan Zeka Oyunları atölyemiz kullanıma açıldı.

Etkili sınıf yönetimi ile alakalı öğretmen arkadaşlarla birlikte sınıfta örnek çalışmalar gerçekleştirdik.

30.12.2021 Perşembe günü saat 11.00'de okul toplantı salonunda Edebiyat Öğretmenimiz Tuba ÖZKAN koordinesinde hazırlanan "TEVFİK İLERİ ANMA PROGRAMI" düzenlendi. Sunuculuğunu 12-A sınıfından Abdullah ÇAĞLAR'ın yaptığı programda Tevfik İleri'nin hayatı, yaptığı icraatlar ve anıları öğrencilerimiz tarafından okundu. Ailesiyle yapılan ropörtaj ile program sona erdi.

2- Aralık 2021 Pazartesi Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması (2. Bölge) Şaşoğlu Camiinde saat 09.00'da başladı. Yarışmada ilimizden 12 Anadolu İmam Hatip Lisemizin yarıştığı programda öğrenciler Hicaz, Uşşak, Segah vb. makamlarda Eazn-ı Muhammedi'yi seslendirdiler.

Jürinin ilk 3'ü belirlemekte zorlandığı yarışmanın dereceye giren okul ve öğrencileri;

1. Hasbekli Mümin Akan AİHL - İshak YAYLA,

2. Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir AİHL - Arıfın SAKRONY,

3. Nuh Mehmet Yamaner AİHL - Kadir URUÇ.

Dereceye giren öğrenci, danışman öğretmen ve okullara ödüllerini İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Hüseyin AKPINAR Bey takdim ettiler.

Kas

Cuma namazlarında liseli öğrencilerimiz sırasıyla önce okul mescidimizde sonrasında ilçemizdeki diğer camilerde hem imamlık, hem müezzinlik uygulamarını plan dahilinde icra edeceklerdir.   Başta Cuma günleri ve diğer günler öğle namazlarını okul mescidimizde liseli öğrencilerimizin imametinde cemaatle kılmaktayız. Bu hafta Cuma namazını 11. sınıf öğrencilerimizden Enes BIYIK kıldırdı.

Kas

Okul binamızın yan tarafına toplam 350 m2 'lik alana yapılan atölyelerimizde sona gelindi. İç kısmında yapılacak taban döşemeleriyle ile birlikte öğrencilerimizin kullanımına sunulacak 6 farklı atölye oluşturuldu. Müzik, Görsel Sanatlar, Ahşap, Matematik, Zeka Oyunları, STEM ve Fen Laboratuvarı olarak dizayn edilen atölyelerde yapılan çalışmalarda sergilenecektir.

Kas

Kur'an-ı Kerim, Hitabet ve Meslekî Uygulama dersleri kapsamında öğrencilerin imam hatiplik, müezzinlik, vaizlik ve Kur'an kursu öğreticiliği uygulamaları mesleki ders öğretmenlerimiz tarafından planlandı. Cuma namazlarında liseli öğrencilerimiz sırasıyla önce okul mescidimizde sonrasında ilçemizdeki diğer camilerde hem imamlık, hem müezzinlik uygulamarını plan dahilinde icra edeceklerdir.   Başta Cuma günleri ve diğer günler öğle namazlarını okul mescidimizde liseli öğrencilerimizin imametinde cemaatle kılmaktayız. Bu hafta Cuma namazını 11. sınıf öğrencilerimizden Hacı Osman HERDEM kıldırdı.

Kas

Okul geneli yapılan deneme sınavında her sınıf kademesinde dereceye giren öğrenciler madalyalarını törenle aldılar.

Kas

Öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla planladığımız seminerlerden 2'sini gerçekleştirdik. 1. Seminerimiz 13 ekim Çarşamba günü okul çıkışında gerçekleştirildi."Kurum kültürü ve halkla ilişkiler" konulu idi.

2. Seminerimiz ise 1 Kasım Pazartesi günü okul çıkışında gerçekleştirildi. "Etkili konuşma ve beden dili" konusu işlendi.

Kas

Okulumuzun koridorları çivi tekniği ve boyama tekniği ile hat sanatlarıyla, sınıf kapılarının sağ taraflarına da hadis-i şerifler eklenerek süslemeler yapıldı.

Tem

2021 YKS Sınavında ilk 50000'e giren öğrencilerimizin sıralamaları yayımlanmıştır.

Sınava giren tüm öğrencilerimizin sonuçları yakında yayımlanacaktır.